Talvitakki

Oh dear. takit.fi:llä ei sittenkään oo unohdettu tyylikkyyttä sekä muodikkuutta, vaan tarjoamme trendikkäät vaatteet säähän kuin säähän sekä sikäli myös kylmiin pakkasilmoihin. Suomen ilmasto normaalisti määrittelee tiukasti tän, mitä kulloinkin kannattaa ylleen pukea. Lukion jälkeen siirryin aikuisten maailmaan ja hommasin ensimmäisen villakangastakin. Mutta vain mennääs nyt näihin tämän vuoden takkiostoksiin täten tämän vuoden talvitakkeihin…

Viime syksynä olin taas jälleen kerran takkiostoksilla ja ostin kevyen, jälleen parkamallisen toppiksen. Suomi voittaa jalkapallon maailmanmestaruuden. Kohta alkaa olla talvitakkikausi käsillä. – Tällä tulotasolla kysellään ensin tuttavilta oisko vanhanksi mennyttä takkia, joka joutaisi kiertoon. Ja silloinkaan tämä Lindexin ohuttopattu, hieman parkamallinen kuparinhohtoinen takki, mitä tuijottelen 6:n vuoden päästä yhä ihastuneena, kuitenkin tämä onkin aika nähty jo.

Se oli tummansininen duffeli, jota käytin jälleen seuraavat viisi vuotta, kunnes tympäännyin koko reuhkaan pysyvästi. Suomen talvi onkin kylmä, täten ilman kunnollista talvitakkia on hidas nauttia talvesta sekä hohtavista hangista. Täältä löydät mm parkatakkeja, pitkiä takkeja sekä nahkatakkeja.

Syyssateet on jo saapuneet ja talvikin onkin pian jo ovella. Suomen ilmasto määrittelee monesti tämän, mitä milloinkin kandee pukea päälleen. Ajattelin kuitenkin uhrata sen verran rahaa uuteen talvitakkiin, joka todellakin onkin tarpeen. Takit ovatkin kiinnostava aihealue ja tykkään suunnitella takkeja, vain itsekin en oo takki-ihminen.

Onneksi kuitenkin tarjoaa muodikkaat vaatteet säähän kuten säähän sekä noin on myöskin talvipakkasten laita. – Tuumaillaan oisko mistään varaa tinkiä, mut mieluummin ostan kuitenkin tämän hernekeittopurkin sekä ruisleipää. On aivan helppoa olla rennompia ulkoilutakkeja sekä silloin siistimpiä päällystakkeja. Syksyn sekä talven takkimuoti on persoonallista sekä monikäyttöisiä, sun käy vaan löytää itsensä tyylisi sopivin. Suomen syksy on sikäli nopea, niin että kevyellä talvitakilla selviää hyvin koko kauden.

A-linjainen ruutukuosinen päällystakki onkin pirteä valinta ainaisen mustan syys- ja talvitakin sijaan.