Sähkötupakka

Sähkötupakka onkin sähköinen härpäke, jonka mieltää tupakkaa, tuntuu savukkeelta sekä maistuu savukkeelle. Mutta se ei ole savuke vaan jotain huomattavasti parempaa. Sähkötupakka ei sisällä vaarallisia aineita ja se tulee käyttäjälleen merkittävästi edullisemmaksi kuten tavallinen tupakka. Sähkötupakkaa ei sytytetä, täten tämä ei myöskään tuota savua, tuhkaa taikka tumppeja.

Se koostuu kolmesta pääosasta, mitä ovatkin akku, tankki sekä höyrystäjä. Akku antaa sähkösavukkele virtaa. Savukkeen pidä sisällään on pieni patruuna, joka sisältää vettä, aromeita ja nikotiinia. Kun imet sähkötupakkaa, tankin vesi höyrystyy ja muodostaa täyteläistä vesihöyryä, minkä emuloi tupakan savua.

Sähkötupakka lahjoittaa todellisen tupakoinnin fiiliksen, Sähkötupakka saa aikaan aidon tupakoitsemisen tunteen. Vaikka tämä on sähköinen härpäke, onkin tämä suunniteltu mahdollisimman kevyeksi. Sähkötupakka muistuttaa ensivaikutelmaltaan sekä väriltään kessua. Sen päässä on pieni LED-valo, jonka markkeeraa savukkeen tulipäätä. Valo syttyy joka kerta kun sähkötupakkaa imutetaan.

Tapa ei ole kenties tämä tehokkain, vain on saletimmin avuksi sekä varsinkin parempi kuin ei mitään. Se puhdistus onkin sikäli päivänselvä tehdä, jotta ei ole huonompi idea ottaa tavaksi kuitenkin minkä ilta jättää lämmityselementti paperin päälle valumaan. Atomisaattorin saattaa puhdistaa myöskin puhaltamalla varovasti akkupäästä sisään. Tällöin atomisaattorista käy pihalle jokainen sinne jäänyt aine.

Tietysti paperia kandee täytyy alla mihin nikotiinimehut pääsevät valumaan. Muutaman puhalluksen päästä onkin hyvä taputella atomisaattoria silti talouspaperia vasten, tämä tehostaa nesteen valumista pihalle. Itse suosin manuaalista, silloin kun saa vähän ”esilämmitettyä” röökiä ennen imaisua. Myös automaattisella se kykenee vaan koen itse tämän helpommaksi nappikäytöllä.

Lähinnä tottumis- ja mielipideasia se onkin joka tapauksessa. Ideana esilämmityksessä onkin vähän ennen imaisua painaa jo savukkeet päälle, tällöin syöpäkääryleistä vaikuttaa tulevan paremmat savut. Esilämmityksen pituus onkin reippaan nopea, sekunnin kymmenyksistä sekuntiin. Oikea polttamistekniikka tulee voimakkaasti selväksi tupakoitsemisen myötä. Kuten monessa muussakin asiassa, myös sähkötupakoiden laaduissa sekä hinnoissa on huimia eroja.

Halvimmillaan laitteen voi ostaa muutamalla eurolla, vaan tällaisen laitteen käyttöikä ei usein oo kovinkaan iso. Normaalit sekä muuhunkin kuin testikäyttöön tarkoitettujen sähkötupakoiden hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä joka kerta sataan euroon. Tarvitset laitteen lisäksi myöskin täyttönestettä. Nesteen hinnat vaihtelevat viidestä eurosta viiteentoista euroon.