Miten lopettaisin tupakanpolton?

Tupakointi myöskin pienentää mieshormoni testosteronin määrää elimistössä. Lisäksi osasta onkin löydetty muita terveydelle haitallista kemikaaleja. Jos sinulla on aiempia lopettamisyrityksiä menneisyydessä, nykyään olisi hyvä aika pohtia jonka meni pieleen sekä mitä siitä saattaisi oppia. Kasvuiässä aloitettu liikunta vahvistaa luustoa paremmin kuten aikuisena aloitettu liikunta.
Tupakoinnin lopettaminen onkin vaikka aina prosessi, ei yksittäinen hetki. 10 päivää: Tupakanhimo iskee “ainoastaan” noin 2 kertaa päivässä keskivertolopettajalla. Lukemattomia lupauksia onkin rikottu ja rahallisia vetoja hävitty, jotta tupakkalakko ei kestänytkään. Kirjoitan tätä kuin vanha tekijä vaikka savuttomia päiviä on takanani vasta todella vähän.

Tupakoinnin lopettaminen ja vieroitusoireet

Nikotiiniriippuvuuden kehityttyä tupakoinnin koetaan lievittävän stressiä, vaikka taustalla vaikuttaakin osaksi myöskin nikotiinin vieroitusoireisiin kuuluva ärtyisyys. Sähkötupakoita poltetaan juuri sikäli kuin perinteisiäkin tupakoita, vaan tästä ei seuraa ollenkaan pahoja seurauksia terveydellesi.

Joka vuosi vähemmän tupakoitsijoita. Yhtään kertaa en ole “retkahtanut”. Otin lääkkeitä ja kessuttelin ja odotin aiheuta isoa vapautuksen päivää ja olin varma, jotta satanen ja hieman päälle meni kankkulan kaivoon. Journal of Sexual Medicine -lehdessä vuonna 2008 julkaistut kokeet osoittivat, että nikotiini saattaa tuntuu melkein tupakoimattomien miesten ja naisten kiihottuneisuuteen. Lisäksi tupakoinnin loppuessa makuaisti herkistyy uudelleen sekä ruoka rupee maistua paremmalta.

Tupakka pienentää ruokahalua ja usea tupakoitsija pelkää, niin että tupakoinnin lopettaminen johtaa painonnousuun. Se onkin summa joka säästyy polttamatta jääneistä tupakoista! Alle teini-ikäisenä kun maistoin tupakkaa ensimmäisen kerran, se maistui pahalta. Riippuvuusoireiden ilmaantuminen on hyvin persoonallista eikä jokainen koe näitä. Aivan uskomatonta, miten helppoa tupakoinnin lopettaminen oikeasti onkin, jahka siihen suhtautuu oikein.

Tupakan lopettaminen ja vieroitusoireet

Tupakoinnin lopettaminen voikin tuntua etukäteen helpolta taikka tosi vaikealta. Syö ruokasi nautiskellen ja rauhassa. Tänään olen ollut jälleen muutama viikkoa polttamatta, eivätkä taaskaan haluta yhtään, eivätkä ole vaikeuksia olla polttamatta. Näistä syistä tupakoivilla esiintyy isompi määrä selkäkipuja ja iskiasta kuin tupakoimattomilla. Totutun tavan voittaminen, säästynyt raha sekä hyvä olo saattavat kannustaa, vain motivaatioaste voi myöskin heilua mielialan mukaisesti taikka ulkoisista tekijöistä.

Eurooppalaisessa kyselytutkimuksessa sähkösavukkeen käyttäjiä taikka kokeilijoita käsitettiin olevan muutama prosentti. Tällä hetkellä pystyy ottaa paljon rennommin. Miten lähestyä elämää vailla tupakkaa? Tupakointia ajatellaan ongelmitta fyysisenä riippuvuutena, vaan samalla sen takia liittyy psyykkisiä sekä sosiaalisia tarpeita. Tupakoitsijan haju- sekä makuaisti ovatkin häiriintyneet, jonka voi vaikuttaa ravitsemustilan huononemiseen.