Takit

Wrangleria, Leeta Makiaa, Wescia jne pilkkahintaan. Ilmojen viilenemisessä on jonkinlainen hyvä puoli, niin että pääsee jälleen pitkästä aikaa käyttämään kesän ajan kaapissa toimettomana lojuneita keinonahkahousuja. Syksyn sekä talven muotiin pääset tutustumaan Muotipäivät by Fashion Unit -tapahtumissa syyskuussa Jyväskylässä, Lahdessa sekä Helsingissä.

Lisäksi saapuvan sesongin trendeihin kuuluvat ruutukuosit, ainakin rohkeina ja isoina pintoina. No okei menin mie jo yhden sellaisen salamarakkauspäissäni tekemään. Itselleni kauniimmin sopii tumma sininen.

Talven trendikkäin takki on parka-takki. Näitä nilkkapituisia housuja onkin ollut esillä jo jonkin aikaa, vaan suoraviivaista läpimenoa ei ehkä oikeastaan ole tapahtunut. Mikäli päärynällä onkin pituutta, voi hän käyttää myöskin pohjepituista takkia. Takki ei oo ikinä ollut mikään varsinainen ykkössuosikki.

Kun jakussa riittää mittaa, se toimii silti mekkona. Ihana kontrasti! Löytyy myös paljon pitsituotteita: t-paitoja ja mekkoja. Täältä – http://www.takit.fi/ – löydät räätälöityjä takkeja, volangitakkeja sekä värikkäitä takkeja eri valmistajilta. Takissa on myös hihat, mitkä suojaavat käsivarsia. Ei oo helppoa löytää kevyttä ja vähän lyhyempää nahkatakkia sekä se käsitettiin olevan juuri jonkinlainen.

Takki

Kangasmateriaali ja vuori vaihtelevat käyttötarkoituksen ja tyyppien mukaisesti. No menin vahingossa selailemaan vaatteita ja kuten aina, loppujen lopuksi olin jälleen siellä katselemassa noita täysin mahtavia takkeja… Mulla on sieltä nyt kaksi farkkutakkia sekä kaksi tekonahkatakkia, ne onkin ihan minun lemppareita ja näkyvät tosi usein asuissanikin 🙂 Niissä on sikäli huomattavasti yksityiskohtia, eroavat muista takeista ja musta se onkin parasta, kun ei oo mikään ginan takki mikä onkin sitten minkä kolmannella tytöllä päällä, jahka kävelet keskustassa.

Inspiroidu frakkitakin linjoista ja suuntaa kirppiksille. Tällä hetkellä mahdan ottaa bussin alleni ja suunnata kohti ainejärjestömme järkkäämää illanviettoa. Uumaa korostava leveä vyö luo Celinen kokonaisuudesta hienostuneen. Sitä ei voi päästää kuivumaan. Nahkatakki on nimensä mukaisesti valmistettu nahkasta sekä tämä käy sekä naisille jotta miehille.

Jos talvella työnnän vaunuja räntäsateessa, sikäli vettähylkivä takki on kyllä nappiostos. Oversize-mallinen kipparitakki on rento sekä boheemi asuvalinta, missä maskuliiniset linjat on viety äärimmilleen.

Takki

Mutta ei tämä minua haittaa! Täältä tullaan nimittäin vähän perässä, juuri kerkesin syksyksi vintageheritagekelkkaan mukaisesti. Nahkatakki on väriltään yleensä ottaen musta, vaan tämä voi olla myös eri värinen, esim. vaaleanruskea. Paksut neuleet sekä kuluneet farkut, joko pillit vai lahkeesta käärityt boyfriendit, sekä matalakorkoiset saappaat vai maiharit kuuluvat tähän tyyliin. Takin käytöllä on myös ulkonäöllistä merkitystä.

Päähän vedetään joko retro karvareuhka taikka veikeä tupsupipo. Vältä vaikka liian pehmoista ja ohutta materiaalia, mutta tämä pystyy revetä helposti. Käytän aina parka-tyylisiä talvitakkeja, jotta asun keskustassa ja kävelen useimmat matkat eri paikkoihin. Tosin toi nopea omenavartaloinen silloin näyttää ihan mummelilta Mitä isompi määrä tuijottelen takkia, sitä enemmän olenkin tämän pitämisen kannalla.

Kun haluan leideillä, valitsen Ajattaresta hankitun, Cinzia Roccan kamelinkarvaisen villakangastakin. Liituraita voi säväyksen seilorihenkeä näyttävistä, kullanvärisistä napeista. Meillä onkin hienoja pitkiä takkeja kuin trenssejä, viittoja ja hienoja pitkiä villakangastakkeja. Muistan niin että ensimmäistä pesua siirsin ja siirsin peloissani.

Takki ei istu nätisti, jospa selän pituus on väärä. eksä ja takit ei itsenikään mielestäni kuulu suinkaan yhteen, vaan niin vaan Suomen ilmasto on tehnyt meille taas tepposensa ja varsinkin täällä Tampereen suunnalla takeille onkin ollut enemmän käyttöä kuin t-paidoille sekä shortseille. Viimein se löytyi, punainen villakangastakki! Niitä on ollut kaikkialla, vain väärän kokoisina, sävyisenä, hintaisena ja epäesteettisillä napeilla/hihoilla/helmoilla varusteltuina.

Itse asun tulee onkin hillitty, mitä koristetaan yhdellä suurella näyttävällä korulla. Tänään kaikilta jokainen sormet ja varpaat ja mitkälie ulokkeet ristiin, että takki osoittaa livenä sekä meikkiksen yllä yhtä hyvältä kuten fotoissa mallitypyn päällä. Lupaamani ohjeistus takin ompeluun onkin nyt täällä! 😉 Ohjetakin kankaiksi löytyi varastoista vanha pöytäliina, mikä näytti täysin siltä kuin se tahtoisi olla takki.

Vastapainona elegantimpi draamallinen tyyli, missä leikitellään tummilla väreillä, graafisilla kuvioilla sekä materiaaliyhdistelmillä. Olen löytänyt suuri määrä laadukasta, ihmistä tuotantoa olevaa takkia kirpputoreilta ja kierrätystavarataloista pilkkahintaan.

1700-luvulla tämä käsitettiin olevan yleinen takki hevosurheilun yleistyessä, vuosisata myöhemmin tästä tuli lähinnä muotivaate. Erittäin hyvä ominaisuus onkin tämä, niin että takki onkin vettähylkivä. Talvea kohti mentäessä etenkin viininpunainen, sininen ja vihreä on nopeasti esillä.