Takit

Nyt takki onkin jo kansallisasu. Eri olosuhteisiin luontevasti muuntautuvia takkeja löytyy tämän syksyn mallistoista suuren määrän.Hupullinen malli sekä tarpeeksi pitkä helma ovatkin tärkeitä ominaisuuksia käytännöllistä takkityyliä havittelevalle.

Jos olet vilukissa sekä rakastat kerrospukeutumista, hanki laatikkomainen villakangastakki, jonka alle mahtuu monta villapaitaa. Ylellinen, ratsastustyyliä henkivä asukokonaisuus on kuten suoraan brittiaateliston yltä. Sen väri onkin ihmeellinen. Naisten neuletakkiin kuuluvat monesti avatut hihat ja huppu.

Takit

Tuo pitempi kiiltää jollain tavalla. Sirot hartialinjat sekä pehmeän pyöreät leikkaukset helmoissa sekä kauluksissa pitävät mallin naisellisen sirona. Ota mallia Givenchyn mallistosta. päällysvaatteena käytettävä koko vartaloa suojaava pitkä edestä napitettava tai muutoin kiinnitettävä hihallinen vaatekappale.

Talvikausi takit näkyvät mahtavina netissä

Sain nimittäin pukeutua täällä ensimmäistä kertaa maailman ihanimpaan uuteen syystakkiini! Ostin Katri Niskasen Moss-takin nimenomaan aikaisemmin reissuun lähtöäni Katrin uudesta liikkeestä ja olen malttamattomanan odottanut syksyisiä säitä että pääsisin asustautumaan uuteen takkiini. Jokainen pystyy löytää oman tyylinsä kevättarjonnasta. Virallisesti se onkin vihreä, mutta vannon niin että tämä kameleonttimaisesti muuttuu sen mukaisesti mitä muuta onkin päällä tai millainen valo on.

Takki netissä

: www.takit.fi : Takki retkeilyyn sekä ulkoiluun tulee valita käyttötarpeen mukaisesti. Testinukke sai esimerkiksi testisuihkussa päällensä samoja takkeja, useita kertoja pestyinä. Mikäli päärynällä onkin pituutta, saattaa hän käyttää myös pohjepituista takkia.

Tämä www.takit.fi/ takki kysely

Kun sain mahdollisuuden valita meille Tampereen Finlaysonin myymälästä uudet täkit, päätin tarttua tilaisuuteen, siinä he onkin muutenkin ollu koko ajan ostoslistalla. Kompromisseihin onkin tyydyttävä, mutta isosti kuivuva pintamateriaali onkin normaalisti voimakkaasti kuluva pintamateriaali. Ykkösjuttu on uudet, ohuet materiaalit.

Takki

Mutta ei tämä minua haittaa! Täältä tullaan nimittäin vähän perässä, juuri kerkesin syksyksi vintageheritagekelkkaan mukaisesti. Nahkatakki on väriltään yleensä ottaen musta, vaan tämä voi olla myös eri värinen, esim. vaaleanruskea. Paksut neuleet sekä kuluneet farkut, joko pillit vai lahkeesta käärityt boyfriendit, sekä matalakorkoiset saappaat vai maiharit kuuluvat tähän tyyliin. Takin käytöllä on myös ulkonäöllistä merkitystä.

Päähän vedetään joko retro karvareuhka taikka veikeä tupsupipo. Vältä vaikka liian pehmoista ja ohutta materiaalia, mutta tämä pystyy revetä helposti. Käytän aina parka-tyylisiä talvitakkeja, jotta asun keskustassa ja kävelen useimmat matkat eri paikkoihin. Tosin toi nopea omenavartaloinen silloin näyttää ihan mummelilta Mitä isompi määrä tuijottelen takkia, sitä enemmän olenkin tämän pitämisen kannalla.

Kun haluan leideillä, valitsen Ajattaresta hankitun, Cinzia Roccan kamelinkarvaisen villakangastakin. Liituraita voi säväyksen seilorihenkeä näyttävistä, kullanvärisistä napeista. Meillä onkin hienoja pitkiä takkeja kuin trenssejä, viittoja ja hienoja pitkiä villakangastakkeja. Muistan niin että ensimmäistä pesua siirsin ja siirsin peloissani.

Takki ei istu nätisti, jospa selän pituus on väärä. eksä ja takit ei itsenikään mielestäni kuulu suinkaan yhteen, vaan niin vaan Suomen ilmasto on tehnyt meille taas tepposensa ja varsinkin täällä Tampereen suunnalla takeille onkin ollut enemmän käyttöä kuin t-paidoille sekä shortseille. Viimein se löytyi, punainen villakangastakki! Niitä on ollut kaikkialla, vain väärän kokoisina, sävyisenä, hintaisena ja epäesteettisillä napeilla/hihoilla/helmoilla varusteltuina.

Itse asun tulee onkin hillitty, mitä koristetaan yhdellä suurella näyttävällä korulla. Tänään kaikilta jokainen sormet ja varpaat ja mitkälie ulokkeet ristiin, että takki osoittaa livenä sekä meikkiksen yllä yhtä hyvältä kuten fotoissa mallitypyn päällä. Lupaamani ohjeistus takin ompeluun onkin nyt täällä! 😉 Ohjetakin kankaiksi löytyi varastoista vanha pöytäliina, mikä näytti täysin siltä kuin se tahtoisi olla takki.

Vastapainona elegantimpi draamallinen tyyli, missä leikitellään tummilla väreillä, graafisilla kuvioilla sekä materiaaliyhdistelmillä. Olen löytänyt suuri määrä laadukasta, ihmistä tuotantoa olevaa takkia kirpputoreilta ja kierrätystavarataloista pilkkahintaan.

1700-luvulla tämä käsitettiin olevan yleinen takki hevosurheilun yleistyessä, vuosisata myöhemmin tästä tuli lähinnä muotivaate. Erittäin hyvä ominaisuus onkin tämä, niin että takki onkin vettähylkivä. Talvea kohti mentäessä etenkin viininpunainen, sininen ja vihreä on nopeasti esillä.