Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusrannekkeen keräämät tiedot on helppo jakaa kavereille Facebookiin, Twitteriin vai viestinä. Loppujenlopuksi Googletin sovelluksen nimellä ja tadaa, Google heitti ensimmäiseksi linkin suoraan iTunesiin. Aktiivisuusajaksi lasketaan riittävällä intensiteetillä vietetty aika. Puhelimeen ladataan ilmainen SmartBracelet-sovellus, jolla määritetään oma ikä, pituus, paino, askelmitta ja jokapäiväinen askeltavoite. Aluksi liikkeelle pystytään lähteä perus aktiivisuusmittareista, joita on listattu stereotyypin eräs kohdalle.

Vaikka meistä varmaan useimmat kävelevät ulkoilukävelyssä pitemmillä askelilla, niin onkin hyvä muistaa, koska ranneke on kädessä myös kotona, tällöin askeleet on lyhyempiä. Esim. Jawbone UP sisälsi merkittävästi lapsuksia, minkä tähden vekotin päätyi usein elinkaarensa loppuun ennen, kuten käyttäjä käsitettiin olevan siitä valmis luopumaan. Aktiivisuusranneke (aktiivisuusmittari) on saavuttanut viimeisen aikoina isoa suosiota. Tarttee toisin sanoen vähän harrastuneisuutta toimiakseen. Toisista poiketen laskee koko vuorokauden aikana, eri tilanteissa kulutettujen kalorien määrän. Käyttöönotto ja käyttö onnistuivat luontevasti vailla ohjeita. Liikkumisen täytyisi olla palkitsevaa ilman siitä ehkä saatavia palkintoja. Pidät vain ranneketta kädessä sekä teet tavallisia arkirutiineja.

Nykypäivän älylaitteiden maailmassa nukahtamisaika sänkyyn menemisen kuluttua pitkittyy ongelmitta. Itselläni onkin iPhone käytössä, eli kaappailin tästä alla olevia kuvia teille. Sinälläänhän tiedot eivät synkronointiongelmien takia katoa rannekkeesta, mutta kiusallistahan tämä on, mikäli tietoja ei joka kerta saatta tarkastella silloin kun haluaisi. Useimmat mittarit arvioivat myös energiankulutusta, joskaan tätä ei voida mittarilla kovinkaan luotettavasti arvioida. Aktiivisuusranneketta voikin käyttää yhdessä sykevyön kanssa, tällöin tämä mittaa myös sykettä. Rannekkeiden mittaustulos itse asiassa vaihteli peräti 22 prosenttia todelliseen askelmäärään verrattuna. Tarkemmin arvostelua englanniksi saat lukea täältä.

Sykevyö tää myös verkkopalveluun vahvasti enemmän ulottuvuutta lajisymbolien yms. Vekotin tsemppasi, mutta ei stressannut, hän tiivistää. Aktiivisuusranneke-termi viittaa homman pieneen kokoon sekä rajallisiin ominaisuuksiin etenkin älykelloihin verrattuna. Keksintö ilmoittaa prosentteina, kuinka merkittävästi vuorokauden aktiivisuudestasi on nimittäin suoritettu. Vaikkapa televisionkatselua saattaisi ruveta tauottamaan tarkoituksella. Nykyisin haasteenani ovatkin ollut juosta isompi määrä rauhallisia matalasykkeisiä lenkkejä, sekä vetoja kunnon palautuksilla. Aamulla näet miksi kauan, sekä miten rauhallista unta olet nukkunut.

Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke

Ranneketta saattaa toisin sanoen käyttää myös vailla Flow-sovellusta vai älypuhelimen appsia. Silloin kirjaudutaan verkkopalveluun sekä synkronoidaan laite valmistajan tilille. Verkkopalvelun kuukauden yhteenvedosta näkee, miten aikansa käyttää noin suunnilleen. Urheilukellon ulkonäkö teki minuun vaikutuksen välittömästi ensisilmäyksellä juuri valkea kello onkin selvästi suunniteltu miellyttämään etenkin naissilmää. iTunesin latausikkunassa käsitettiin olevan linkki YouTubeen, josta voisi kävästä katsomassa ohjeen ohjelman käytöstä, paitsi että siellä on vain näytetty tuo helpoin asia, joten mittarin ja sovelluksen synkkaus; mutta silloin kun ei tarvita kuten että laitteet ovat vierekkäin, Bluetooth on nimittäin päällä sekä mittarin nappia painetaan niin kauan, kunnes sen näyttöön ilmestyy sync-teksti.

Loop ilmoittaa, kun akkua ovatkin 10% jälellä sekä lataamiseen menee alle tunti. Toisissa mittareissa ominaisuudet ajavat yli kauneudesta ja ulkoasu voi olla hyvinkin “kohlo”. Tutkimuksessa olivat messissä 14 tervettä, juoksumatolla kävelevää aikuista. Tässä siis kohtaa kääntyisin etenkin harjoituksen aikana käytettäviin mittareihin, en niinkään aktiivisuusmittareihin mitä onkin tarkoitus täytyy koko vuorokauden. Homman voi kombinoi bluetooth-yhteydellä tietokoneeseen sekä älykelloon, joilla voikin seurata homman mittaamaa informaatiota pidemmältä aikaväliltä. Niinpä erilaiset terveellisempään elämään kannustavat aktiivisuusmittarit ovat kiinnostaneet minua toden teolla jo hyvän aikaa. Aktiivisuusrannekkeista, viikoittaisista liikkumistilastoista ja puhelimeen tulevista liikuntakehotuksista voikin olla hyötyä nimenomaan harhakuvitelmien hälventäjinä.

Aktiivisuusrannekkeessa on itsevaihdettavat patterit sekä kestoksi taidettiin luvata noin vuosi. Aktiivisuusmuistutukset kuten myös niiden toimivuus. Ranneke pääsi tosiaan koekäyttöön monenlaisiin tilanteisiin. Loop kuulemma näytti hyvinkin rankan, siinä enimmäkseen staattisen joogatreenin enimmäkseen istumisena ja seisomisena, eli kerrytin joogatunnin aikana hyvin vähän aktiivisuusmittarin lukemia, silti paita oli hiestä märkä ja lihakset tunsivat treenin nykyään seuraavanakin päivänä.

Aktiivisuusrannekkeet liittyvät omalta osaltaan trendiin, missä oman kehon toimintaa useanlaisilla mittareilla seuraamalla pyritään terveellisempään elämään. Sovelluksista saa hyvän kaverin elämäntapamuutokseen, neuvoo hän. “Beer belly blaster” nimistä ohjelmaa voisin lähes suositella testiin sokkona kaljamahasta kärsivälle. Laite käy myös lahjaksi sellaiselle, minkä hyvinvoinnista välität. Ohjeet rannekkeen lataamiseen olisivat saanut myös tässä siis vaiheessa. Sekä toimiihan tämä lisäksi kellonakin! Ranneke myös oikeesti aktivoi liikkumaan ja olemaan aktiivinen, silloin joita enemmän lorvailee, sitä enemmän punaista palkkia on näkösällä. Aktiivisuusmuistutukset näkyvät oransseina kolmioina kellotaulussa. Rannekkeiden haasteena on heidän kanssa nukkuminen: huonossa asennossa taikka liian kireällä ollessaan ranneke saattaa saada käden puutumaan. Käyttäminen onkin tosi helppoa: rannekkeessa on vaan yksi nappi, mitä saa painella, täten kovin hankalaa ei käyttö oikeastaan oo.

Keskimäärin vain mikä kymmenes suomalainen liikkuu viikossa tarpeeksi. Se näyttää lepoajat sekä istuallaan vietetyt ajat sekä päivittäisen aktiivisuuden matalalla, keskitason ja korkealla intensiteetillä. Aktiivisuusranneke on saanut usean huonon liikkujan nousemaan ylös sohvalta ja lähtemään esimerkiksi kävelylle. Laatu maksaa, uudet innovaatiot myös. Välillä ehdotukset oli myös mielikuvituksekkaita kuten myös huvittavia: kerran minulle ehdotettiin neljää tuntia leipomista, mitä kyllä jopa harkitsin toteutettavaksi. En toisin sanoen saanut muistutusta ajallaan.

Avuksi käy tietenkin sykemittari, mikä rekisteröisi päiväkirjaan myös staattisemmat, mutta selvästi sykettä rasittavat treenit, kuten myös mittariin yhdistettävyys onkin Loopin ehdoton etu. (iPhone-applikaation päivänäkymän kaksi eri vaihtoehtoa, vasemmalla aktiivisuustasonäkymä sekä oikealla kellonäkymä) Aktiivisuustasojen mittaus toimi pohjimmiltaan kovin kuten myös tarkasti: datasta näki vahvasti liikuntapiikit, kävelyt paikasta toiseen vai paikallaan istumiseen käytetyt hetket. Journal of American Medical Associationissa (JAMA) hiljattain julkaistu tutkimus väittää kuitenkin, että tavallinen älypuhelinsovellus ajaa saman asian sekä tekee sen energiankulutuksessa kuten myös askelmittarina jopa ranneketta paremmin. Tästä huolimatta olen käyttänyt ranneketta nyt useamman kuukauden, kiitos Healthkit-rajapinnan.

Semi sai noita kaksi, sekä molemmat jäivät harmittamaan. Tekstiviestin ja sähköpostin myös yhteys onkin suosittuihin WhatsApp sekä Line-viestisovelluksiin. Totuuden nimessä on sanottava, että Sleeping quality eli unen laatu ACT2FIT-ohjelman Sleep-kohdassa on vaan suuntaa-antava. Jospa haluaa aidon palautteen koko päivästä, ranneketta kandee joutuu ranteessa ympäri päivän. Aktiivisuusrannekkeen yhdistäminen sykevyöhön tämä lisäominaisuuksia. Pienin askelin kohden parempaa! Tulokset yllättivät Helena Semin, joka kertoo yleensä pitäneensä itseään huonokuntoisena eivätkä varsin innokkaana liikkujana. He mitkä mittareita vahviten tarvitsisivat, eivät tule noita hankkineeksi, Vähä-Ypyä kertoo. Hyödyllisenä ominaisuutena Vivosmart:sta löytyy Move bar -niminen toiminto.

Ranneketta käytetään yhdellä näytön vieressä sijaitsevalla painonapilla. Käyttäessäni aktiivisuusranneketta huomasin liikkuvani lisää ja lähteväni esim. iltakävelylle, silloin kun huomasin, jotta vuorokauden aktiivisuustasoni tosiaan tipu liian alhaiseksi. Tämä sanoo asiat kansantajuisesti. Samoin askelten määrää tuli aluksi seurattua sekä itse tuotteesta niin että langattomasti synkronoitavan applikaation avustuksella maanisesti. Liikkumiseen, kuten lenkkeilyyn, valjastettu aika onkin yleensä helppo muistaa ja kirjata ylös.

Elikkä mikäli liikuttaa huomattavasti käsiä, ranteessa pidettävä mittari rekisteröi tän askeleiksi, vaikka olisivat istunut koko päivän, Pesola muistuttaa. Siksi toinen hyvä vaihtoehto olisikin sikäli kutsuttu multisport-kello, mikä mittaa monenlaista urheilua ja aktiviteettia ja antaa arvioita palautumisen tarpeesta ja niin edelleen, niinkuin esimerkiksi Garminin Fenix. Sitten mittarin käyttöönotto ovat sujuvaa ja tuo solahtaa osaksi valmista tuotepakettia. Ranneke itsessään ei ilmaise, että patteri on loppumaisillaan. Laitoin vuorokauden tavoitteeksi 10000 askelta, joka on aivan kohtuullinen lohko terveelle ihmiselle. Monet aktiivisuusrannekkeet on jo niin lähellä tietokonetta tai mobiililaitetta, niin että niihin saa ladattua eri sorttisia sovelluksia, joilla parantaa omaa aktiivisuutta sekä liikuntasuorituksia. Kännykän seuraaminen yksistäänkin riittää.